Customs & fiscal representation

Douane & fiscale vertegenwoordiging

Metaal Transport biedt in-house douanespecialisten voor douane-afhandeling en fiscale vertegenwoordiging van uw goederen. Wij kunnen u volledig ontzorgen bij het voldoen aan alle Europese regels en voorschriften zodat u snel en soepel kunt handelen.

Als Authorised Economic Operator (AEO) kan Metaal Transport alle douaneformaliteiten regelen voor uw import en export van en naar de haven van Rotterdam. Wij kunnen volledig assisteren bij de volgende documentatie:

  • Import document / Importaangifte (IM-A)
  • Export document (EX-A / EU-A)
  • T-1 documenten voor het transport van accijnsgoederen

Naast douane-inklaring bieden wij ook beperkte fiscale vertegenwoordiging aan. Zo kunt u goederen invoeren onder de verleggingsregeling en hoeft u de BTW bij invoer niet direct te betalen. In plaats daarvan kunt u de BTW verleggen. Als beperkte fiscale vertegenwoordiger kunnen wij dit voor u regelen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de artikel 23-vergunning van Metaal Transport.

BTW-Entrepot

Metaal Transport beschikt ook over een BTW-Entrepot. Goederen die douane-ingeklaard zijn en opgeslagen worden in ons BTW-entrepot kunnen verhandeld worden ten 0% BTW. Dit vereenvoudigt procedures, vermindert risico’s en verhoogt uw cashflow.

Douane entrepot goederen met tariefcontigent

Als u actief bent in de import en export van staalproducten, bent u waarschijnlijk bekend met het concept van invoerquota of “contingenten”. Dit zijn beperkingen die worden opgelegd aan de hoeveelheid bepaalde goederen die binnen een bepaalde periode in een land tegen een aangepast tarief mogen worden ingevoerd.

Bij Metaal Transport begrijpen wij dat het navigeren door deze invoerquota een uitdaging kan zijn, met name als de quotumlimiet bijna is bereikt, maar u nog steeds goederen hebt die arriveren. Daarom bieden wij een Douane-entrepot die u in staat stelt uw Douanegoederen op te slaan totdat het quotum weer open is.

Hoe doen wij dit?

Door onze eigen in-house douane- en fiscale specialisten die direct contact hebben met de douane om uw goederen op een efficiënte en effectieve manier aan te geven. Deze diensten zijn volledig geïntegreerd in onze organisatie. Bekijk ook onze opslag- en transportdiensten.

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over ons Douane-entrepot en hoe wij u kunnen helpen bij het effectiever beheren van uw import- en exportdocumentatie.

Logo Metaaltransport

Metaal Transport B.V.


Heijplaatweg 16

3089 JC Rotterdam

The Netherlands


Tel: +31 10 49 13 200
Fax: +31 10 49 50 850
info@metaaltransport.nl

Terms & Conditions