Customs & fiscal representation

Douane & fiscale vertegenwoordiging

Metaal Transport biedt in-house douanespecialisten voor douane-inklaring en fiscale vertegenwoordiging voor uw goederen. Wij kunnen u volledig assisteren om te voldoen aan alle Europese regels en voorschriften zodat u snel en soepel kunt handelen.

Als Authorised Economic Operator (AEO) kan Metaal Transport alle douaneformaliteiten regelen voor uw import en export van en naar de haven van Rotterdam. Wij kunnen volledig assisteren bij de volgende documentatie:

  • Import document / Importaangifte (IM-A)
  • Export document (EX-A / EU-A)
  • T-1 documenten voor het transport van accijnsgoederen

Naast douane-inklaring bieden wij ook fiscale vertegenwoordiging aan. Zo kunt u goederen invoeren onder de verleggingsregeling en hoeft u de BTW bij invoer niet direct te betalen. In plaats daarvan kunt u de BTW betalen wanneer u uw BTW-aangifte doet. Als fiscale vertegenwoordiger kunnen wij dit voor u regelen. Hiervoor dient een artikel 23-vergunning aangevraagd te worden. Als fiscale vertegenwoordig vragen wij deze vergunning namens u aan en zorgen ervoor dat u de BTW correct kunt afhandelen.

BTW-Entrepot

Metaal Transport beschikt ook een BTW-Entrepot. Goederen die douane-geklaard zijn en opgeslagen worden in ons BTW-entrepot kunnen verhandeld worden zonder enige BTW-verplichting. Dit vereenvoudigt douaneprocedures, vermindert risico’s en verhoogt uw cashflow.

Accijnsgoederen in een Accijnsgoederen Entrepot

Als u actief bent in de import en export van staalproducten, bent u waarschijnlijk bekend met het concept van invoerquota of “contingenten”. Dit zijn beperkingen die worden opgelegd aan de hoeveelheid bepaalde goederen die binnen een bepaalde periode in een land mogen worden ingevoerd.

Bij Metaal Transport begrijpen wij dat het navigeren door deze invoerquota een uitdaging kan zijn, met name als het quotumlimiet bijna is bereikt, maar u nog steeds goederen hebt die arriveren. Daarom bieden wij een accijnsgoederen entrepotdienst die u in staat stelt uw accijnsgoederen op te slaan totdat het quotum weer open is.

Hoe doen wij dit?

Door onze eigen in-house douane- en fiscale specialisten die direct contact hebben met de douane om uw goederen op een efficiënte en effectieve manier te verklaren. Deze diensten zijn volledig geïntegreerd in onze organisatie. Bekijk ook onze opslag- en transportdiensten.

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze accijnsgoederen entrepotdienst en hoe wij u kunnen helpen bij het effectiever beheren van uw import- en exportdocumentatie.

Logo Metaaltransport

Metaal Transport B.V.


Heijplaatweg 16

3089 JC Rotterdam

The Netherlands


Tel: +31 10 49 13 200
Fax: +31 10 49 50 850
info@metaaltransport.nl

Terms & Conditions